رطب تازه، شما هم بفرمایید
رطب تازه
مراحل تبدیل گل تا خرما در درختان نخل به شرح زیر است:
در پاییز درختان خرما گل می دهند.
باغدارن گرده گل درخت نر را با دست بر روی گلهای درخت ماه منتقل می کنند.
در بهار گل ها به دانه های سبز رنگ تبدیل می شوند که به آنها "خارَک" (در اصطلاح محلی هرمزگان "خَمَل") می گویند. خارک به عنوان غذای دام استفاده می شود.
در اوخر بهار و اویل تابستان "خارَک" ها کم کم رسیده می شود و "رُطب" تولید می شود. با توجه به نوع درخت خرما رطب از اواخر بهار تا اواسط شهریور تولید می شود.
در صورتی که رطب مدتی بر روی درخت بماند یا چیده شود و مصرف نشود به "خرما" تبدیل می شود.
رطب و خرما مصرف غذایی برای انسان دارد.
در صورتی که خرما نیز مصرف نشود و خشک شود به ماده ای تبدیل می شود که به آن "خارک" که در اصطلاح محلی هرمزگان "سَلٍِِنگ" "سَلنک" می گویند.در زمستان این ماده به عنوان یک ماده غذایی پر انرژی برا دامها استفاده می شود.
مطلبی در باره رطب در وبلاگ آموزش ابتدایی